Україна

Держпродспоживслужбу реформують за європейським зразком

У Євросоюзі не задоволені відсутністю прогресу в частині імплементації Спільної Аграрної Політики (САР).

Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (ДПСУ) планують реформувати за європейським зразком, повідомляє AgroPolit.com. Хоча конкретної дати завершення реформи ще не визначено, вона має охопити такі напрями, як євроінтеграція, розвиток комунікаційної платформи, посилення соціального капіталу, запобігання біологічним загрозам та зміцнення біологічного захисту.

Європейська комісія вже відзначила кілька важливих кроків, які Україна виконала:

  • Затвердження багаторічного національного плану контролю на 2022–2026 роки.
  • Створення системи аналізу, оцінювання ризиків та управління ними за участю підприємств харчової промисловості.
  • Прогрес в імплементації регулювань у сфері благополуччя тварин.
  • Регіоналізація та зонування певних хвороб, що підлягають повідомленню в Україні.
  • Запуск Державного аграрного реєстру.

Однак, ЄС висловив незадоволення щодо відсутності прогресу в імплементації Спільної Аграрної Політики (САР), що може стати перешкодою для створення спільного ринку аграрної продукції з ЄС.

Не тільки ЄС, але й українські фермери мають претензії до роботи Держпродспоживслужби. Згідно з проведеним опитуванням:

  • 62% аграріїв незадоволені роботою відомства та не відчули змін.
  • 23% задоволені, але лише на 50%.
  • 15% позитивно оцінюють діяльність Держпродспоживслужби.
ПОДИВІТЬСЯ ЩЕ:  Коломойському відмовили у зміні запобіжного заходу та залишили під вартою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку