ЄС та світ

Китайський університет планує створити перший у країні дослідницький центр барбекю

У місті Юеян (провінція Хунань, Китай) Університет відкритої освіти спільно з місцевою Асоціацією барбекю заснує перший у країні дослідницький центр, присвячений традиційному шашлику. Нова установа спеціалізуватиметься на підготовці фахівців у сфері китайського барбекю, повідомляє South China Morning Post.

Освітня програма передбачає два з половиною роки теоретичного навчання й піврічне стажування на профільних підприємствах. Щорічно до центру планують набирати від 50 до 100 студентів, а за перші три роки — підготувати до тисячі спеціалістів.

Проєкт має на меті професіоналізувати галузь вуличної кухні. Окрім практичних навичок, студенти вивчатимуть основи ресторанного менеджменту, стандартизації технологій і дотримання санітарних норм. Університет також має намір створити галузеві стандарти й систему сертифікації майстрів барбекю. Програма буде доступною як для випускників середніх шкіл та молоді, яка не продовжує навчання, так і для чинних працівників галузі, які прагнуть підвищити кваліфікацію.

Сектор барбекю в Китаї у 2024 році досягнув прибутку в $421,9 млн, а до 2030 року прогнозується зростання до $606,5 млн. Сам Юеян відомий своєю глибокою барбекю-традицією: понад 2000 закладів приносять понад 2 млрд юанів ($280 млн) на рік і забезпечують роботою близько 50 000 осіб.

ПОДИВІТЬСЯ ЩЕ:  Шахрай імітував Марко Рубіо за допомогою ШІ, щоб конактувати з високопосадовцями

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку