У цей день

5 квітня – Міжнародний День супу

Міжнародний День супу – це чудова нагода згадати про всесвітню любов до цієї давньої страви. Це свято, що відзначається 5 квітня кожного року, сприяє поширенню усвідомлення про користь та важливість супів у різних культурах.

Суп – це не лише смачна страва, але і корисний продукт, що містить багато вітамінів, мінералів та поживних речовин. Від давніх-давен супи вважаються символом сімейного затишку та єдності, адже ця страва об’єднує близьких за одним столом.

Кожна країна має свої унікальні супи, які відображають її культуру та традиції. Наприклад, у Франції відомий бульйон, а в Італії – мінестроне. Український борщ – також є одним з найпопулярніших страв у світі.

Само слово «суп» походить від французького «soupe», а воно, у свою чергу, від латинського «suppa», що означало ситну страву з хліба, розмоченого у відварі або бульйоні. Такі супи готували ще в I столітті до нашої ери у Стародавньому Китаї та Спарті. Пізніше ця ситна і корисна страва поширилася по всьому світу, і було придумано безліч різноманітних рецептів.

Рецепт найдавнішого супу датується VI століттям н.е., він записаний в кулінарній книзі Апіція. До його складу входили: пшениця, оливкова олія, м’ясний фарш, мізки, перець, лавровий лист, кмин, вино та рибний соус.

Міжнародний День супу – це час, коли ми можемо поділитися рецептами, приготувати смачні страви разом з рідними та друзями, і, звісно ж, насолодитися смаком улюбленого супу. Нехай це свято нагадає нам про важливість сімейних традицій та взаєморозуміння, а також про те, як важливо дбати про своє здоров’я та харчування.

ПОДИВІТЬСЯ ЩЕ:  27 вересня: свята і події в цей день

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку