У Японії відкрили ресторан української кухні “Жито”
15 травня у місті Нагоя, Японія, відбулося урочисте відкриття ресторану української кухні “Жито”. Цей заклад є особливим, оскільки його персонал складається з українців, які знайшли прихисток у Японії в рамках програми захисту.
Про це повідомляє Посольство України в Японії.
Відкриття ресторану стало значною подією, на якій були присутні посол України в Японії Сергій Корсунський, мер Нагої Такаші Кавамура, заступниця губернатора префектури Аічі Ріка Макіно, а також представники бізнесу та ЗМІ.
Посол України привітав українську громаду в Японії з цією подією та відзначив важливість кулінарної дипломатії у зміцненні політичних зв’язків.
Голова асоціації NPO JUCA Людмила Плис-Кавагучі підкреслила, що місія ресторану “Жито” полягає не лише у знайомстві японців з українською кухнею, а й у створенні робочих місць та простору для спілкування для українських біженців.